Troparele de peste toata saptam

Luni

Troparul glasul al 4-lea:

Mai-marilor Voievozi ai ostirilor ceresti rugamu-va pe voi noi nevrednicii ca sa ne acoperiti pe noi prin rugaciunile voastre cu acoperamântul aripilor slavei voastre celei netrupesti pazindu-ne pe noi cei ce cadem cu deadinsul si strigam: Izbaviti-ne din nevoi ca cei ce sunteti mai-mari peste cetele puterilor celor de sus.

Marti

Troparul glasul al 2-lea:

Pomenirea dreptului cu laude iar tie destul îti este marturia Domnului Înaintemergatorule; ca te-ai aratat cu adevarat si decât proorocii mai cinstit ca te-ai învrednicit a boteza în repejuni pe Cel propovaduit. Drept aceea pentru adevar nevoindu-te bucurându-te ai binevestit si celor din iad pe Dumnezeu Cel ce S-a aratat în trup pe Cel ce a ridicat pacatul lumii si ne-a daruit noua mare mila.

Miercuri si Vineri

Troparul glasul 1:

Mântuieste Doamne poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta. Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste si cu Crucea Ta pazeste pe poporul Tau.

Joi

Troparul glasul al 3-lea:

Sfintilor Apostoli rugati pe milostivul Dumnezeu ca sa dea iertare de pacate sufletelor noastre.

Alt tropar glasul al 4-lea:

Îndreptator credintei si chip blândetilor învatator înfrânarii te-a aratat pe tine turmei tale adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai câstigat cu smereniea cele înalte cu saracia cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae roaga pe Hristos Dumnezeu sa mântuiasca sufletele noastre.

Sâmbata

Troparul glasul al 2-lea:

Apostolilor mucenicilor proorocilor ierarhilor cuviosilor si dreptilor care bine ati savârsit lupta si credinta ati pazit îndraznire având catre Mântuitorul pe Acela ca pe un bun rugati-L pentru noi sa mântuiasca rugamu-va sufletele noastre.

Alt tropar glasul al 2-lea:

Pomeneste Doamne ca un bun pe robii Tai si câte în viata au gresit iarta-le; ca nu este nimenea fara pacat afara de Tine Cel ce poti a da odihna si celor raposati.