Prima manastire ortodoxa romaneasca din Italia – 26/07/2007

 

Prima manastire ortodoxa romaneasca din Italia

Preluat de pe situl crestinortodox.ro

 

Duminica, 25 martie a.c., in localitatea Mirabella Eclano, in provincia de Avelino, in prezenta IPS Iosif, Mitropolitul ortodox roman pentru Europa Occidentala si Meridionala, si a PS Siluan, Episcopul-Vicar in Italia al aceleiasi Mitropolii, se va pune piatra de temelie a bisericii primei manastiri ortodoxe romanesti in Italia. La eveniment va participa si PS Ciprian Campineanul, Vicar Patriarhal, delegat al Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist.

Manastirea romaneasca "Buna Vestire" din Italia

Manastirea ortodoxa de traditie romaneasca, care se va numi "Maica Domnului, Ocrotitoarea crestinilor" si va purta hramul Buna Vestire (25 martie), precum si "Intalnirea Sfintei Fecioare Maria cu Elisabeta" (31 mai), va prinde viata pe un teren donat de parintele romano-catolic Carlo Cicala, parohul Bisericii "Sf. Vincentiu Romanul" din Napoli, pentru Asociatia "Prietenii Ortodoxiei Romanesti", al carui presedinte este parintele ortodox Mihail Driga, parohul comunitatii ortodoxe romane din Bari.

 

"Pe langa terenul de 3.000 de m patrati, parintele Carlo Cicala a donat si o casa cu sase camere. Deja, Manastirea Crasna, din Romania a instalat cativa monahi condusi de ieromonahul Nicodim Burcea. Infiintarea primei manastiri din Italia se datoreaza colaborarii dintre Comunitatea ortodoxa romana din Bari si Manastirea Crasna", ne-a spus parintele Mihai Driga.


Proiecte in comunitatea de romani de la Bari

In continuare, parintele ne-a vorbit despre modul in care romanii ortodocsi din Italia il cauta pe Dumnezeu, dar si despre proiectele bisericesti ale comunitatii din Bari: "In sudul Italiei, Ortodoxia romaneasca, prezenta prin foarte multi romani care lucreaza pe aceste meleaguri, este destul de apreciata, dar este pacat ca sunt putini preoti romani in aceasta regiune care sa satisfaca nevoile spirituale ale acestora. La Bari, unde slujim de 24 de ani, vom construi o biserica romaneasca pe un teren oferit de Primaria din Bari. Acum lucram la proiect si apoi, desigur vom cere ajutorul tuturor celor ce vor dori sa devina ctitori la aceasta biserica ce se va construi in orasul unde sunt cinstite moastele Sf. Ierarh Nicolae. De asemenea, am obtinut un teren langa un oras faimos in toata lumea pentru constructiile sale in forma de con, numit Alberobello, unde speram sa cream o manastire de maici care sa marturiseasca Occidentului trairea spirituala a Ortodoxiei romanesti prin viata monahala. Si pentru acest proiect vom solicita ajutorul, mai intai manastirilor de maici, pentru a oferi personalul si apoi celor ce doresc ca in fiecare zi, la sfintele slujbe, sa fie pomeniti drept ctitori si binefacatori".